CONSERTARIAT: EL VOLUNTARIAT DEL CONSERVATORI

Per Núria Tena Esteban, professora de piano i cap d’estudis.

El passat mes de desembre vam posar en marxa el “Consertariat”, el Voluntariat del Conservatori.

Es tracta d’un projecte que vol acostar als nostres alumnes a les persones amb discapacitat, majors dependents o malalts d’Alzheimer i altres demències, a través de la música que estan aprenent i treballant en el conservatori.

L’objectiu té una doble vessant: Per un costat sensibilitzar als adolescents i joves sobre les diferents realitats de les persones més vulnerables de la nostra societat, i que siguen conscients de com poden ajudar, a través de la seua música, a la integració i la inclusió social. Per un altre costat, acostar l’experiència musical a estes persones que no sempre tenen l’oportunitat d’assistir a un concert en un auditori i gaudir d’una interpretació de música de cambra, amb instruments variats i obres representatives de diversos estils al llarg de la història de la música.

Les actuacions van ser les següents:

El dimarts 19 de desembre, en la residència d’ AFANIAD (Asosiación de Familiares con Niños y Adultos Discapacitados), va actuar el duo de Música de Cambra de la professora Núria Tena format per Aroa Sanz Díaz (oboè) i Amanda Nicolás Tena (piano); així com els alumnes de Creativitat i Música: Sergio Gracia Segarra (clarinet), Miguel Sanmartín Sánchez (tuba), Marc Escuder Gadea (trompeta) i Hugo Tortonda Báguena (piano), acompanyats i dirigits pel seu professor Sergio Huerta. 

El dijous 21 de desembre, en el Centre de Dia La Plana Baixa, seu d’ AFA (Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer), actuaren el duo de violoncel i piano format per Elena Weishu Arnau Orenga i Lucía Adela Palacios Chitu; així com el grup de cellos de l’Orquestra de 1r i 2n d’Ensenyaments Professionals: Irene Casino Carratalá, Sofía Fajardo Manzanares, Lara Guerra Peirats, Llum Martínez Rodríguez, Vega Moya Darós, Víctor Muñoz Herrera, Marina Puig Peirats, Martina Riverá Castelló, Elsa Romà García, Noa Sebastià Sapiña i Uxue Segarra González,  dirigits pel seu professor Salva Sebastià. 

L’experiència va ser meravellosa: els xiquets i adults d’AFANIAD no sols escoltaren amb entusiasme el concert, sinó que participaren activament de l’audició cantant, i fins i tot, ballant.

També els malalts d’ Alzheimer gaudiren del seu concert, escoltant amb gran il·lusió el conte musical interpretat pel grup de cellos, així com la peça interpretada pel duo de piano i violoncel.

Tant per part d’AFANIAD com per part d’AFA, ens agraïren amb molta estima la presència dels joves intèrprets en el seu centre, ja que amb els seus instruments van portar, sense cap dubte, molt més que música, al cor de tots els malalts que allí estaven.

Des de l’equip directiu del Conservatori volem agrair a tos els alumnes i professors que heu participat en el projecte. A partir d’ara sou “Consertaris”: Voluntaris del Conservatori, i heu pogut comprovar, de primera mà, com la música pot fer tant de bé i donar tanta felicitat a les persones més vulnerables. El projecte continua… I tú, vols ser també Consertari?

Deja un comentario